Instalații US-control sudura longitudinala - SNUL

Instalații US-control sudura longitudinala - SNUL

Unic la sistemul nostru de testare pentru țevi sudate longitudinal este modul de a cuplare cu ultrasunete în specimen. Cuplajul cu jet de apă este folosit și în această sarcină de control , ceea ce înseamnă că jetul apei între sondă și suprafața țevii este de ordinul a câțiva centimetri. Această metodă de cuplare cu jet de apa are un mare avantaj în uzura foarte redusa a traductoarelor cât și a port traductoarelor.
De asemenea, ajustarea unghiului este realizat în cadrul port traductoarelor - spre deosebire de cuplare cu decalaj de apă în cazul în care unghiul de refracție este fixat în interiorul traductorului ultrasonic. De asemenea, pentru o suprafață de țeavă cu asperități, sunt realizate condiții de cuplare stabile, deoarece jetul de apă poate varia mai mult.
Tehnica de cuplare cu jet de apă a ultrasunetelor (configurare uda) permite poziționarea traductoarelor pentru defectoscopia transversal ca pe "un șirag de mărgele" direct pe sudura. Aceasta are ca rezultat o probabilitate foarte mare pentru detectarea defectelor transversale, deoarece sondele sunt folosite în configurația impulsuri ecou.

PROSPECT

Notă: linkurile acestui video este  YouTube. Asigurați-vă că nici un reglaj al browser-ul previne încărcarea extern sau accesati direct pe canalul KARL DEUTSCH NDT Channel direct pe Youtube.