Strung de laborator

Strung de laborator

Soluţia ideală pentru studii de fezabilitate şi alte aplicaţii de laborator pentru controlul cu curenţi turbionari

După ce de-a lungul anilor am lucrat în laboratorul nostru cu strunguri mici disponibile pe piață și le-am folosit în scop demonstrativ la clienții noștri, dar niciunul nu a îndeplinit pe deplin cerințele noastre, ne-am decis în cele din urmă să dezvoltăm propriul nostru strung de laborator.

Cu două ghidaje liniare manuale și o ajustare unghiulară se poate ajunge la toate pozițiile piesei.

Pe baza experienței acumulate pe parcursul a nenumarate studii de fezabilitate pentru clientii nostri a fost proiectat un strung mic si compact, optimizat pentru cerințele controlului fisurilor  cu curenți turbionari. Acesta produs la sediul din Ebermannstadt. Made in Germany - este o garanție pentru inovație, calitate și dragoste de detaliu.

Acest lucru a convins clienții cu experiență în controlul cu curenți turbionari, care de multe ori efectuează studii de fezabilitate proprii în compania lor și au vrut neapărat să cumpere strungul nostru, după o prezentare la un workshop cu clienți, şcolarizări sau expoziţii. Din acest motiv strungul IBG de laborator, inițial conceput ca un instrument separat, acum disponibil ca un produs standard.

Suportul de fixare al piesei este mobil pe două fixându-se cu două șuruburi de plumb și poate fi rotită continuu,având astfel acces fără la poziţii de testare diferite care permit testarea unor piese foarte complexe. Se pot poziţiona și testa cu un reglaj uşor şi simplu circumferinţe exterioare de diametre diferite, caneluri, dinţi, alezaje.

Dacă poziţia de testare , de ex. o linie de scanare trebuie să fie exact reproductibilă pentru mai multe piese de același tip, pot fi montate opritoare reglabile.

Piesele de testare sunt prinse fie din interior sau din exterior  în mandrina cu bacuri de prindere reversibile sau poziționată într-un suport de fixare al piesei.

Toate instrumentele la îndemână.

Instalarea verticală a strungului de laborator IBG, permite şi o poziţionare gravitaţională. Acest lucru s-a dovedit a fi deosebit de util pentru examinarea de serii mici de piese, deoarece accelerează şi uşurează considerabil schimbarea de pieselor de testare.

Strungul ibg permite o testarea eficientă și rapidă cu costuri reduse a unei larg spectru de piese cu câteva tipuri standard de sonde și suporturi de fixare a pieselor de controlat. 

Viteza strungului este variabilă electronic până la peste 500 rotaţii/minut. Un comutator de proximitate ajustabil trimite un semnal de declanșare o dată pe rotaţie la aparatul de testare care localizează cu precizie defectul pe circumferință fără alte mijloace suplimentare.

Conceptul este completat cu un mâner și accesorii pentru instrumente de reglare ale mandrinei și piesei verificate. Designul compact și cutie de transport care face parte din furnitură  permite transportul acestuia ca bagaj de mână în avion.

Trigger cu reglare unghiulară pentru localizarea uşoară a poziţiei defectului.

Date tehnice:

  • Mod de prindere: Mandrina cu 3 bacuri de prindere reversibile
  • Domeniu de prindere: 2 la 68 mm la prindere exterioară si bei Außenspannung und max. 80 mm
  • Inălţime maximă 65 mm; Diametru peste pat 130 mm; Diametru alezaj ax 16 mm
  • Domeniu de ajustare al suportului sondei: axa longitudinală 200 mm, axa transversală 45 mm
  • Rotaţie: 10 – 780/min; reglabil electronic; sensul acelor de ceas
  • Motor: motor de curent continuu 24 V DC, putere max. De ieşire 50 W
  • Conexiune electrică: 110/240 V, 50/60 Hz
  • Dimensiunile strungului: l x b x h 435,5 x 250 x 121,5 mm, Greutate totală 7 kg
  • Dimensiunile valizei de transport: l x b x h 460 x 350 x 160 mm
  • incl. cablu de alimentare, comutator de proximitate cu cablu pentru pornire