Mecanica de control pentru role cilindrice

Mecanica de control pentru role cilindrice

Fisuri, arsuri de polizare şi modificări ale structurii

Vedere frontală / Fluxul de control de la stânga spre dreapta

Mecanica de control este proiectată pentru role cilindrice cu un diametru cuprins între 5 – 25 mm şi lungimi de 5 la 70 mm. Viteza de control poate fi de până la 8 m/min. Mecanica cuprinde sistemul rotativ cu sonde pentru detectarea fisurilor, bobine pentru control structurii, o unitate de detectare a piesei noi, cât şi jgheabul de evacuare a pieselor nedefinite respectiv necontrolate, care se află în sistem la pornirea acestuia sau în cazul apariţiei unor defecţiuni.

 

Mecanica compactă este recomandată pentru producători de role cilindrice sau componente similare,  care doresc să integreze în liniile de producţie o soluţie viabilă şi durabilă pentru testarea cu curenţi turbionari a suprafeței laterale pentru fisuri, arsuri de polizare și modificări ale structurii.  Poziții tipice pentru amplasarea acestora sunt între o mașină de şlefuire şi finisare sau la capătul liniei după mașina de finisare.

Vedere de sus a mecanicii de control

O bandă laterală transportoare furnizează rolele cilindrice pe rând mecanicii de testare. Părțile sunt trecute prin bobina de testare a structurii şi apoi trec de sistemul rotativ eddyscanH25. Bariera de lumină de după sistemul rotativ determină alimentarea cu următoarea piesă. Împreună cu encoder din fața sistemului rotativ este urmărită poziția exactă a părții prin sistemul de comandă al clientului de la fața locului. Astfel, este posibilă alocarea exactă a rezultatelor controlului pieselor care părăsesc mecanica de testare. Sistemul de comandă transmite semnalul conform / neconform componentei laterale a instalaţiei, care preia funcţia de sortare a pieselor.

Mecanica de control nu reprezintă o maşină de sine stătătoare conform normelor. Suplimentar sunt necesare (furnizată de client sau ca opțiune  furnitură ibg): comanda PLC, aruncător sortare piese,  platformă de montaj reglabilă pe înălțime pentru mecanica de testare. Echipat cu toate acestea sistemul de control fisuri și structură a rolelor cilindrice poate lucra în mod automat și nu necesită nici o acțiune în timpul procesului de control a unui operator.

 

Vă putem oferi cu plăcere sisteme automate de control pentru controlul rolelor cilindrice mai mari – opţional şi controlul fisurilor si arsurilor de şlefuire pe suprafeţele frontale.