Mecanica de control şine şi bare

Mecanica de control şine şi bare

Control structură

Vedere de sus a mecanicii de control ibg pentru bare şi şine (structură)

Această  mecanica de control este concepută pentru controlul structurii la șine de ghidare liniare şi piese similare pentru verificarea durităţii corecte cât și lipsa tratamentului de recoacere.

Mecanica de control este poziţionată între banda transportoare a instalaţiei de durificare şi masa de sortare. Un suport care este fixat pe podea are montat un dispozitiv pentru bobina de control, la encoder și două comutatoare de proximitate.Acest suport este reglabil pe verticală și orizontală pentru adaptarea la diverse tipuri de piese și se poate ajusta înălțimea pentru compensarea variațiilor de liniaritate a pieselor până la 30mm.

 

Transportul piesei cu o viteză constantă prin bobina de control este asigurat de o bandă transportoare existentă (de ex. instalaţie de durificare). Comutatorul de proximitate recunoaşte piesa în mişcare şi declanşează după un timp presetat bucla de control. Testarea structurii se face în mai multe locuri de-a lungul piesei. La o lungime de şină de 6 m rezultă la o măsurare la fiecare 25 mm ca. 224 de verificări de-a lungul piesei controlate.  După aceasta părăsesc atât piese conforme cât şi neconforme instalaţia de control şi ajung pe banda transportoare la dispozitivul  de sortare ulterior.

Mecanica de control ibg pentru şine şi bare (structură). Fluxul de control de la stânga la dreapta.

O rotiță care angreneaza un tahogenerator este asezat pe piesa de controlat cu ajutorul caruia se transmit pozitia exacta către PLC catre transmite mai departe pozitia de sincornizare către un teilefactor. Acest lucru asigură că informaţiile de sortare sunt transmise corect şi în timp util la unităţii de sortare, când respectiva piesă ajunge sortator

 

Optional este disponibil un PC pentru comanda controlului şi salvarea datelor obţinute. Datele aparatului de control se transferă prin Ethernet şi sunt prelucrate și administrate de o baza de date prin intermediul datelor suplimentare introduse, cum ar fi tipul pieselor şi lot de producție. Rezultatele controlului în curs și cele arhivate pot fi afișate prin intermediul unui soft de vizualizare.