eddyliner S

eddyliner S

eddyliner S

Aparat digital cu un canal, pentru controlul nedistructiv cu eddy current al componentelor metalice, inclusiv al pieselor de serie mare şi al produselor semifabricate, conform metodei Preventive Multi-Filter Technology (PMFT).

Controlul proprietăţilor materialului cum ar fi duritatea, adîncimea ei, structura, rezistenţa la tracţiune, tratamentul termic sau elementele de aliere.

PROSPECT

Descrierea aparatului

Aparatul eddyliner digital S se distinge printr-un design compact şi conţine un singur canal pentru controlul structurii, cu o singură bobină la o singură locaţie şi îmbină binecunoscuta fiabilitate a controlului ibg cu uşurinţa deservirii. Interfaţa ergonomică a PC-software facilitează deservirea simplă şi intuitivă via touch screen. Toate funcţiile şi rezultatele controlului sunt captate dintr-o singură privire. 

Aparatul eddyliner se bazează pe conceptul de sistem ibg dezvoltat pe durata a zeci de ani. Pot fi utilizate toate bobinele şi sondele din familia ibg. Aparatul eddyliner este recomandat nu numai pentru soluţii noi de control dar şi pentru upgradarea instalaţiior de control deja existente în expoatare, la ultimul nivel al tehnologiei de control cu eddy current.

Procesarea digitală a semnalului de măsură cu procesoare unicat, imediat după preamplificator, garantează cea mai mare stabilitate a rezultatelor controlului.

Calibrarea cu conceptul ibg’ unic “good-part-only-concept” permite configurarea aparatului în doar cîteva minute conform motto-ului: “Do you still calibrate or are you already testing?” Un număr adecvat de piese bune sunt înregistrate ca piese de referinţă. Zonele de toleranţe sunt automat create de semnalele eddy current şi conţin amprenta magnetică metalurgică al grupului de piese bune, pentru toate frecvenţele de control PMFT fundamentale. După înregistrarea pieselor bune, controlul poate fi pornit imediat. O mai rapidă pornire a unui control fiabil cu eddy current nu este posibilă.

 • Zone de toleranţe: La înregistrarea datelor materialu-lui, eddyliner generează automat zone de toleranţe eliptice, pentru un control sigur. Un editor de zone de toleranţe este integrat pentru aplicaţiile speciale şi permite unui operator calificat să definească în mod liber zonele toleranţe de formă rectangulară sau eliptică.
 • Analiza armonicilor: In plus faţă de cele 8 frecvenţe fundamentale de control, pot fi pot fi activate şi evaluate simultan şi 2 armonice (de la a doua pînă la a noua, selectabile) pentru fiecare frecvenţă fundamentală de control, fără a mări durata controlului.
 • Istoric: O histogramă ibg multi-color afişează rezultatele controlului de la toate datele de referinţă, cele mai recente 100 de piese proaste şi pînă la 1.000 de piese bune dintr-o privive, şi evaluate ulterior, o funcţie esenţială, cînd piesele de referinţă au fost întîi înregistrate şi apoi verificate centralizat în laborator. Dacă unele piese NOK, au fost găsite bune, trebuie adăugate la piesele de referinţă, acest lucru se poate face printr-o simplă apăsare de buton.
 • Afişare: Rezultatele controlului sunt afişate sub forma unei bare grafice, una sau mai multe elipse, la alegere.
 • Bobine: Pentru aplicaţiile standard, privind controlul structurii, sunt disponibile o multitudine de bobine circulare cu diametre de pînă la 500 mm. Bobinele personalizate (ex: bobine ID sau rectangulare) pentru aplicaţii speciale, sunt proiectate şi realizate la firmă. Bobinele de control pot fi conectate cum recomandă ibg ca o pereche de bobine de compensare sau cu autocompensare cu o singură bobină. Pot fi activate monitorizarea bobinei şi a integrităţii cablului sondei, precum şi suprimarea zgomotului de 50/60 Hz.
 • Activarea controlului: Startul manual al controlului de pe PC/laptop, via PLC sau cu un buton opţional. Există o funcţie de autostart care detectează prezenţa piesei în bobină şi activează imediat, sau după un anumit timp, controlul.
 • Viteza de control: Control de mare viteză în cîteva milisecunde. Folosind 8 frecvenţe de control, o rată de ciclu de pînă la 7 piese pe secundă, cu bobine circulare şi 25 de piese cu sonde pot fi realizate cu setările standard.
 • Tipul pieselor: Pot fi stocate în memoria aparatului pînă la 100 tipuri de piese împreună cu datele de referinţă şi apoi apelate manual cu ajutorul unui PC/laptop sau via PLC, în sistemele automate de control.
 • Stocare date şi transfer: Rezultatele controlului, tipul pieselor şi setările aparatului sunt stocate într-o memorie internă şi extern pe un USB stick. Rezultatele controlului pot fi logate şi via Ethernet. Un fişier buffer logfile înregistrează toate acţiunile şi permite service-ului o depanare rapidă.
 • Automatizare fără PLC: Comanda directă a dispozitivelor de sortare, a sistemelor de marcare sau a lămpilor de semnalizare este posibilă cu doar o sursă exterioară de tensiune de 24V CC (2,5 A), oferind o soluţie ieftină pentru micile sisteme de automatizare, fără un PLC suplimentar.
 • Telecomandă: Aparatul eddyliner poate fi deservit de la distanţă de către oricare computer din reţea via VNC viewer software.
 • Acces protejat: Aparatul oferă un concept de mai multe nivele de autorizare de acces care operează prin cod PIN.
 • Funcţia Help: Utilizatorul are întotdeauna acces la o funcţie de pe ecranul aparatului ce face de cele mai multe ori inutilă citirea Manualului de Utilizare.
 • Limbaje de comunicare: Sunt incluse limbajele: germană, engleză, spaniolă, franceză, italiană, cehă, poloneză, portugheză, chineză, ungară, japoneză, coreeana şi rusă. Alte limbaje: la cerere.
 • Ecran: Tough 10.2” TFT touch screen, ecran color, rezoluţie 1.024 x 768 pixel, operabil şi cu mănuşi.

Precizie înaltă de control şi stabilitate cu temperatura – bobine şi sonde de diferite forme pentru controlul structurii.

Carcasa

 • complet etanşă, şi prin urmare aparatul poate fi utilizat în mediu industrial
 • carcasă tip desktop, inclinabilă pe picioare pliabile
 • 19” rack ca instalare opţională

Conexiuni

 • IO-Ports
  interfaţă optică izolată pentru conectarea la PLC, cu 32 intrări şi 32 ieşiri
 • Reţea
  Gigabit Ethernet network interface
 • Imprimantă
  disponibilă în comerţ conectată via USB 2.0 sau Ethernet pentru tipărirea rezultatelor
 • XVGA
  Interfaţa PXVGA permite conectarea la un monitor sau proiector, o componentă esenţială pentru cursurile de şcolarizare.

Conexiuni

IO-ports

interfaţă optică izolată pentru conectarea la PLC, cu 32 intrări şi 32 ieşiri

Gigabit-Ethernet-network

 

XVGA

Interfaţa PXVGA permite conectarea la un monitor sau proiector, o componentă esenţială pentru cursurile de şcolarizare.

Imprimanta

Disponibilă în comerţ, conectată via USB 2.0 sau Ethernet pentru tipărirea rezultatelor.

USB 2.0

Două USB 2.0 ports pe panoul frontal, una dedesupt pentru stocarea datelor.

Alimentare

100-240 V, 50/60 Hz

Clasa de protecţie

IP41

Temperatura ambiantă

0 – 45°C

Umiditate relativă

max. 85%, fără condens

Dimensiuni (wxhxd)

304 x 229 x 200 mm

Greutate

6 kg

Panoul din spate al eddyliner S