eddyliner C

eddyliner C

Aparat standard pentru controlul cu eddy current al fisurilor, în producţie sau laborator.

Aparat digital cu un canal, pentru controlul nedistructiv cu eddy current al componentelor metalice, inclusiv al pieselor de serie mare şi al produselor semifabricate, pentru depistarea fisurilor, porilor şi arsurilor prin polizare, conform metodei Preventive Multi-Filter Technology (PMFT).

Noua familie ibg de aparate digitale pentru depistarea defectelor oferă pentru prima oară un control 100 % simultan inline al arsurilor prin polizare şi al fisurilor, în liniile d-voastră de producţie. Datorită generării automate a zonelor de toleranţe pe o zonă de acoperire de 360°, controlul cu peste 30 de filtre trece bandă şi conceptul ibg’s own good-part-referencing veţi depista defecte pe care cu aparatele de control convenţionale, cu calibrare pe defecte etalon, le puteaţi pierde.

PROSPECT

Descrierea aparatului

Aparatul eddyliner digital C se distinge printr-un design compact, cu un singur canal pentru controlul fisurilor şi al arsurilor produse prin polizare şi îmbină binecunoscuta fiabilitate a controlului ibg cu uşurinţa deservirii. Interfaţa ergonomică permite deservirea corectă şi intuitivă via touch screen. Toate funcţiile şi rezultatelor controlului sunt observate dintr-o singură privire.

Procesarea digitală a semnalului de măsură cu procesoare unicat, imediat după preamplificator, garantează cea mai mare stabilitate a rezultatelor controlului.

Aparatul eddyliner se bazează pe conceptul de sistem ibg dezvoltat pe durata a zeci de ani. Pot fi utilizate toate sondele şi capetele de control rotative din familia ibg. Aparatul eddyliner este recomandat nu numai pentru soluţii noi de control dar şi pentru upgradarea instalaţiior de control deja existente în expoatare, la ultimul nivel al tehnologiei de control cu eddy current.

Pînă acum, aparatele concurente necesită setarea manuală, sofisticată şi de durată, a filtrului de bandă necesar, a unghiului de fază şi a amplificării. Noi am înlocuit acest lucru prin dezvoltatea exclusivă a metodei ibg, Preventive Multi-Filter Technology (PMFT), cu determinarea automată a zonelor de toleranţe. Acest salt cuantic în tehnologia de control cu eddy current, cu caracter de unicat în lume al ibg, stabileşte un  nou standard al calităţii controlului nedistructiv al fisurilor şi arsurilor produse prin polizare.

Pe durata înregistrării datelor materialului de control (calibrare) cu un PC/laptop cu PMFT, sunt scanate şi înregistrate semnalele de la suprefeţele mai multor piese bune, şi simultat şi “zgomotul”, în fiecare dintre cele 30 de filtre trece bandă. Zonele de toleranţe, acoperitoare a 360 de grade, sunt create automat în fiecare filtru trece bandă, folosind semnalele respective de la “zgomotul” pieselor bune. Semnalele eddy current de la piesele bune sunt datorate rugozitătii şi proprietăţii materialului acestor piese. Astfel, cele 30 de zone de toleranţe, conţin amprenta specifică pieselor bune. In plus, efectul de margine, profilul durităţii, excentricităţii, etc. al pieselor bune sunt calibrate pe durata înregistrării datelor de material. Pseudo rebuturile sunt, prin urmare, reduse considerabil fără a pierde din vedere defectele reale. Defetele reale sunt acum depistate automat, indiferent de frecvenţa şi de unghiul lor de fază. Chiar şi defectele neprevăzute pot fi acum detectate credibil, cu eddy current.

Acest unic “good-part-only-concept” permite configurarea aparatului în doar cîteva minute. Pur şi simplu înregistraţi rezultatele mai multor piese bune, conectaţi la un PC/laptop. O simplă apăsare de buton şi controlul cu Preventive Multi-Filter Test poate începe. Asta e tot!

 • Sonde: Este disponibilă o diversitate de sonde cu diferite lăţimi de scanare, sensibilitate şi design. Modelele personalizate pentru aplicaţii speciale, sunt proiectate şi realizate la firmă. Capetele de control rotative eddyscan H şi eddyscan F, produse de noi, sunt compacte şi de precizie şi care lucrează cu programul nostru eddyguard, pot fi soluţia pentru optimizarea timpului de control al fisurilor. Monitorizarea stării cablului sondelor garantează o fiabilitate maximă a funcţionării neîntrerupte.
 • Compensarea cu distanţa (Lift-off compensation): Excentricitatea piesei de controlat poate fi compensată electronic cu ajutorul variantei opţionale lift-off compensation. Această funcţie necesită utilizarea unor sonde speciale.
 • Istoric: O histogramă ibg multi-color afişează rezultatele controlului de la toate datele de referinţă, cele mai recente 100 de piese proaste şi pînă la 1.000 de piese bune dintr-o privive.  Ele pot fi evaluate ulterior, o funcţie esenţială cînd piesele de referinţă au fost întîi înregistrate şi apoi verificate centralizat în laborator. Dacă unele piese NOK eliminate anterior, trebuie adăugate la piesele de referinţă, acest lucru se poate face printr-o simplă apăsare de buton.
 • Suspend: Funcţia suspend permite eliminarea unor zone, cum ar fi găurile sau altele similare, care nu trebuie controlate.
 • Tipul pieselor: Pot fi stocate în memoria aparatului şi apoi apelate manual cu ajutorul unui PC/laptop or via PLC 50 de tipuri de piese, împreună cu setările şi datele lor de referinţă, în sistemele automate de control.
 • Afişare: Rezultatele controlului sunt afişate sub forma unei bare grafice, o diagramă xy cu zonele de toleranţe x(t) şi y(t) sau prezentarea C-scan, tridimensională, la alegere. Prezentarea C-scan (sau o cascadă de diagrame) oferă o prezentare în plan a unei suprafeţe cilindrice, pentru a permite vizualizarea poziţiei defectului şi a lungimii.
 • Gama de frecvenţă: Frecvenţa purtătoare este selectabilă în domeniul 3 kHz - 10 MHz în 21 de paşi. Frecvenţa celor 30 de filtre trece bandă este cuprinsă în domeniul 6 Hz – 5 kHz.
 • Stocarea datelor: Rezultatele controlului, tipul pieselor şi setările aparatului sunt stocate într-o memorie internă şi extern pe un USB stick. Rezultatele controlului pot fi logate şi via Ethernet. Un fişier buffer logfile înregistrează toate acţiunile şi permite service-ului o depanare rapidă.
 • Activarea controlului: Startul manual al controlului de pe PC/laptop, via PLC sau cu un buton opţional.
 • Automatizare fără PLC: Comanda directă a dispozitivelor de sortare, a sistemelor de marcare sau a lămpilor de semnalizare este posibilă cu doar o sursă exterioară de tensiune de 24V CC (2,5 A), oferind o soluţie ieftină pentru micile sisteme de automatizare, fără un PLC suplimentar.
 • Telecomandă: Aparatul eddyliner poate fi deservit de la distanţă da către oricare computer din reţea via VNC viewer software.
 • Acces protejat: Aparatul oferă un concept de mai multe nivele de autorizare de acces care operează prin cod PIN.
 • Funcţia Help: Software-ul pentru PC/laptop are o funcţie de ajutor ce face de cele mai multe ori inutilă citirea Manualului de Utilizare.
 • Limbaje de comunicare: Sunt incluse limbajele: germană, engleză, spaniolă, franceză, italiană, cehă, poloneză, portugheză, chineză, ungară, japoneză, coreeana şi rusă. Alte limbaje: la cerere.
 • Ecran: Tough 10.2” TFT touch screen, ecran color, rezoluţie 1.024 x 768 pixel, operabil şi cu mănuşi.

ibg produce sonde standard sau cu design special pentru folosirea în sisteme automate de control sau în capete rotative.

 

Carcasa

 • complet etanşă, şi prin urmare aparatul poate fi utilizat în mediu industrial
 • carcasă tip desktop, inclinabilă pe picioare pliabile
 • 19” rack ca instalare opţională

Conexiuni

 • IO-ports
  interfaţă optică izolată pentru conectarea la PLC, cu 32 intrări şi 32 ieşiri
 • Reţea
  Gigabit-Ethernet-network
 • Imprimantă
  disponibilă în comerţ conectată via USB 2.0 sau Ethernet pentru tipărirea rezultatelor
 • XVGA
  Interfaţa XVGA permite conectarea la un monitor sau proiector, o componentă esenţială pentru cursurile de şcolarizare.

 

 

Conexiuni

IO-ports

interfaţă optică izolată pentru conectarea la PLC, cu 32 intrări şi 32 ieşiri

Gigabit-Ethernet-network

 

XVGA

Interfaţa XVGA permite conectarea la un monitor sau proiector, o componentă esenţială pentru cursurile de şcolarizare.

Imprimanta

Disponibilă în comerţ conectată via USB 2.0 sau Ethernet pentru tipărirea rezultatelor

USB 2.0

Două USB 2.0 ports pe panoul frontal, una dedesupt pentru stocarea datelor.

Alimentare

100-240 V, 50/60Hz

Clasa de protecţie

IP41

Temperatura ambiantă

0 – 45 °C

Umiditate relativă

max. 85%, fără condens

Dimensiuni (wxhxd)

304 x 229 x 200 mm

Greutate

6 kg

Panoul din spate al eddyliner C