eddyguard S

eddyguard S

eddyguard S

Pentru controlul cu eddy current al structurii.

Aparat digital cu un canal, pentru controlul nedistructiv cu eddy current al componentelor metalice, inclusiv al pieselor de serie mare şi al produselor semifabricate, conform metodei Preventive Multi-Filter Technology (PMFT).

Controlul proprietăţilor materialului cum ar fi duritatea, adîncimea, structura, rezistenţa la tracţiune, tratamentul termic sau elementele de aliere.

PROSPECT

 

Descrierea aparatului

Aparatul eddyguard S se distinge printr-un design compact şi conţine un singur canal pentru controlul structurii, cu o singură bobină la o singură locaţie şi îmbină binecunoscuta fiabilitate a controlului ibg cu uşurinţa deservirii. Configurarea aparatului se face cu ajutorul unui PC sau a unui laptop al beneficiarului via USB-port. Interfaţa ergonomică a PC-software facilitează deservirea simplă şi intuitivă. După terminarea configurării, aparatul eddyguard poate fi deconectat de la PC/laptop. Aparatul eddyguard poate continua singur controlul în mod satisfăcător.

Aparatul eddyguard se bazează pe conceptul de sistem ibg dezvoltat pe durata a zeci de ani. Pot fi utilizate toate bobinele şi sondele din familia ibg. Aparatul eddyguard este recomandat nu numai pentru soluţii noi de control dar şi pentru upgradarea instalaţiior de control deja existente în expoatare, la ultimul nivel al tehnologiei de control cu eddy current.

Procesarea digitală a semnalului de măsură cu procesoare unicat, imediat după preamplificator, garantează cea mai mare stabilitate a rezultatelor controlului.

Calibrarea cu conceptul ibg’ unic “good-part-only-concept” permite configurarea aparatului în doar cîteva minute conform motto-ului: “Do you still calibrate or are you already testing?” Datele de referinţă a unui număr adecvat de piese bune sunt înregistrate cu ajutorul unui PC/laptop conectat la aparat. Zonele de toleranţe sunt automat create de semnalele eddy current şi conţin amprenta magnetică metalurgică al grupului de piese bune, pentru toate frecvenţele de control PMFT fundamentale şi a două armonici. După înregistrarea pieselor bune, controlul poate fi pornit imediat. O mai rapidă pornire a unui control fiabil cu eddy current nu este posibilă.

 • Montare pe şină DIN
 • Zone de toleranţe: La înregistrarea datelor materialului cu un PC/laptop aparatul eddyguard generează automat zone de toleranţe eliptice, pentru un control de încredere. Un editor de zone de toleranţe este integrat pentru aplicaţiile speciale şi permite unui operator calificat să definească în mod liber zonele toleranţe de formă rectangulară sau eliptică.
 • iSHA Analiza armonicilor: In plus faţă de cele 8 frecvenţe fundamentale de control, pot fi pot fi activate şi evaluate simultan şi 2 armonice (de la a doua pînă la a noua, selectabile) pentru fiecare frecvenţă fundamentală de control, fără a mări durata controlului, graţie tehnologiei iSHA (ibg‘s Simultaneous Harmonic Analysis).
 • Afişare (numai conectat la PC/laptop): Rezultatele controlului sunt afişate sub forma unei bare grafice, una sau mai multe elipse, la alegere.
 • Bobine: Pentru aplicaţiile standard, privind controlul structurii, sunt disponibile o multitudine de bobine circulare cu diametre de pînă la 500 mm. Bobinele personalizate (ex: bobine ID sau rectangulare) pentru aplicaţii speciale, sunt proiectate şi realizate la firmă. Bobinele de control pot fi conectate cum recomandă ibg ca o pereche de bobine de compensare sau cu autocompensare cu o singură bobină. Pot fi activate monitorizarea bobinei şi a integrităţii cablului sondei, precum şi suprimarea zgomotului de 50/60 Hz. ibg oferă o serie de dispozitive de sortare durabile, de mare viteză pentru piesele de controlat cu diametre de pînă la 60 mm.
 • Activarea controlului: Startul manual al controlului de pe PC/laptop, via PLC sau cu un buton opţional. Există o funcţie de autostart care detectează prezenţa piesei în bobină şi activează imediat, sau după un anumit timp, controlul.
 • Viteza de control: Control de mare viteză în cîteva milisecunde. Folosind 8 frecvenţe de control, o rată de ciclu de pînă la 8 piese pe secundă, cu bobine circulare şi 25 de piese cu sonde pot fi realizate cu setările standard.
 • Tipul pieselor: Pot fi stocate în memoria aparatului şi apoi apelate manual cu ajutorul unui PC/laptop sau via PLC, maxim 20 de tipuri de piese, împreună cu setările şi datele lor de referinţă, în sistemele automate de control.
 • Stocare date şi transfer: Tipul pieselor şi setările aparatului pot fi stocate într-un PC/laptop şi suplimentar şi într-un USB stick.
 • Automatizare fără PLC: Comanda directă a dispozitivelor de sortare, a sistemelor de marcare sau a lămpilor de semnalizare este posibilă cu doar o sursă exterioară de tensiune de 24V CC, oferind o soluţie ieftină pentru micile sisteme de automatizare, fără un PLC suplimentar.
 • Deservire / Configurare: prin intermediul software-ului ibg de deservire, livrat pentru instalarea în PC/laptop-ul cumpărătorului. Cerinţe de sistem: USB 2.0 şi sistem de operare MS Windows 7 (32 sau 64 bit) sau Windows XP (32 bit).
 • Funcţia Help: Software-ul pentru PC/laptop are o funcţie de ajutor ce face de cele mai multe ori inutilă citirea Manualului de Operare.
 • Limbaje de comunicare: Software-ul pentru PC/laptop poate fi setat în limbile: germană, engleză, spaniolă, franceză, italiană, cehă, poloneză, portugheză, chineză, ungară, japoneză, coreeana şi rusă. Alte limbaje: la cerere.

Precizie înaltă de control şi stabilitate cu temperatura – bobine şi sonde de diferite forme pentru controlul structurii.

Conexiuni

IO-ports

interfaţă optică izolată pentru conectarea la PLC, cu 32 intrări şi 32 ieşiri

USB 2.0

pentru conectarea unui PC/laptop al cumpărătorului.

Carcasa

 

complet etanşă, şi prin urmare aparatul poate fi utilizat în mediu industrial, montat în partea de sus cu şină TH35 conform DIN EN 60715.

Proiectat pentru a fi integrat: aparat eddyguard C montat într-un dulap