eddyguard C

eddyguard C

Pentru controlul cu eddy current al fisurilor.

Aparat digital cu un canal, pentru controlul nedistructiv cu eddy current al componentelor metalice, inclusiv al pieselor de serie mare şi al produselor semifabricate, pentru depistarea fisurilor, porilor şi arsurilor prin polizare, conform metodei Preventive Multi-Filter Technology (PMFT).

PROSPECT

Descrierea aparatului

Aparatul eddyguard digital C se distinge printr-un design compact, cu un singur canal pentru controlul fisurilor şi al arsurilor produse prin polizare şi îmbină binecunoscuta fiabilitate a controlului ibg cu uşurinţa deservirii.  Configurarea aparatului se face cu ajutorul unui PC sau a unui laptop al beneficiarului via USB-port. Interfaţa ergonomică a PC-software facilitează deservirea simplă şi intuitivă. După terminarea configurării, aparatul eddyguard poate fi deconectat de la PC/laptop. Aparatul eddyguard poate continua singur controlul în mod satisfăcător.

Aparatul eddyguard se bazează pe conceptul de sistem ibg dezvoltat pe durata a zeci de ani. Pot fi utilizate toate sondele şi capetele de control rotative din familia ibg. Aparatul eddyguard este recomandat nu numai pentru soluţii noi de control dar şi pentru upgradarea instalaţiior de control deja existente în expoatare, la ultimul nivel al tehnologiei de control cu eddy current.

Pînă acum, aparatele concurente necesită setarea manuală, sofisticată şi de durată, a filtrului de bandă necesar, a unghiului de fază şi a amplificării. Noi am înlocuit acest lucru prin dezvoltatea exclusivă a metodei ibg, Preventive Multi-Filter Technology (PMFT), cu determinarea automată a zonelor de toleranţe. Acest salt cuantic în tehnologia de control cu eddy current, cu caracter de unicat în lume al ibg, stabileşte un  nou standard al calităţii controlului nedistructiv al fisurilor şi arsurilor produse prin polizare.

Pe durata înregistrării datelor materialului de control (calibrare) cu un PC/laptop cu PMFT, sunt scanate şi înregistrate semnalele de la suprefeţele mai multor piese bune, şi simultat şi “zgomotul”, în fiecare dintre cele 30 de filtre trece bandă. Zonele de toleranţe, acoperitoare a 360 de grade, sunt create automat în fiecare filtru trece bandă, folosind semnalele respective de la “zgomotul” pieselor bune. Semnalele eddy current de la piesele bune sunt datorate rugozitătii şi proprietăţii materialului acestor piese. Astfel, cele 30 de zone de toleranţe, conţin amprenta specifică pieselor bune. In plus, efectul de margine, profilul durităţii, excentricităţii, etc. al pieselor bune sunt calibrate pe durata înregistrării datelor de material. Pseudo rebuturile sunt, prin urmare, reduse considerabil fără a pierde din vedere defectele reale. Defetele reale sunt acum depistate automat, indiferent de frecvenţa şi de unghiul lor de fază. Chiar şi defectele neprevăzute pot fi acum detectate credibil, cu eddy current.

Acest unic “good-part-only-concept” permite configurarea aparatului în doar cîteva minute. Pur şi simplu înregistraţi rezultatele mai multor piese bune, conectaţi la un PC/laptop. O simplă apăsare de buton şi controlul cu Preventive Multi-Filter Test poate începe. Asta e tot !

 • Montare pe şină DIN
 • Sonde: Este disponibilă o diversitate de sonde cu diferite lăţimi de scanare, sensibilitate şi design. Modelele personalizate pentru aplicaţii speciale, sunt proiectate şi realizate la firmă. Capetele de control rotative eddyscan H şi eddyscan F, produse de noi, sunt compacte şi de precizie şi care lucrează cu programul nostru eddyguard, pot fi soluţia pentru optimizarea timpului de control al fisurilor. Monitorizarea stării cablului sondelor garantează o fiabilitate maximă a funcţionării neîntrerupte.
 • Compensarea cu distanţa (Lift-off compensation): Excentricitatea piesei de controlat poate fi compensată electronic cu ajutorul variantei opţionale lift-off compensation. Această funcţie necesită utilizarea unor sonde speciale.
 • Suspend: Funcţia suspend permite eliminarea unor zone, cum ar fi găurile, care nu trebuie controlate.
 • Tipul pieselor: Pot fi stocate în memoria aparatului şi apoi apelate manual cu ajutorul unui PC/laptop or via PLC maxim 20 de tipuri de piese, împreună cu setările şi datele lor de referinţă, în sistemele automate de control.
 • Afişări (numai conectat la un PC/laptop): Rezultatele controlului sunt afişate sub forma unei bare grafice, o diagramă xy cu zonele de toleranţe, x(t) şi y(t) sau prezentarea C-scan, tridimensională, la alegere. Prezentarea C-scan (sau o cascadă de diagrame) oferă o prezentare în plan a unei suprafeţe cilindrice, pentru a permite vizualizarea poziţiei defectului şi a lungimii.
 • Distanţa sondei: Sondele ibg sunt de obicei proiectate să lucreze la o distanţă mare de piesele de control de 0,7 mm. Acest lucru extinde considerabil domeniul de aplicaţii al cerinţelor privind precizia pieselor şi controlul automat.
 • Gama de frecvenţă: Frecvenţa purtătoare este selectabilă în domeniul 3 kHz - 10 MHz în 21 de paşi. Frecvenţa celor 30 de filtre trece bandă este cuprinsă în domeniul 6 Hz – 5 kHz.
 • Stocarea datelor: Tipul pieselor şi setările aparatului pot fi stocate într-un PC/laptop şi suplimentar şi într-un USB stick.
 • Activarea controlului: Startul manual al controlului de pe PC/laptop, via PLC sau cu un buton opţional.
 • Automatizare fără PLC: Comanda directă a dispozitivelor de sortare, a sistemelor de marcare sau a lămpilor de semnalizare este posibilă cu doar o sursă exterioară de tensiune de 24V CC, oferind o soluţie ieftină pentru micile sisteme de automatizare, fără un PLC suplimentar.
 • Deservire / Configurare prin intermediul software-ului ibg de deservire, livrat pentru instalarea în PC/laptop-ul cumpărătorului. Cerinţe de sistem: USB 2.0 şi sistem de operare MS Windows 7 (32 sau 64 bit) sau Windows XP (32 bit).
 • Funcţia Help: Software-ul pentru PC/laptop are o funcţie de ajutor ce face de cele mai multe ori inutilă citirea Manualului de Operare.
 • Limbaje de comunicare: Software-ul pentru PC/laptop poate fi setat în limbile: germană, engleză, spaniolă, franceză, italiană, cehă, poloneză, portugheză, chineză, ungară, japoneză, coreeana şi rusă. Alte limbaje: la cerere.

ibg produce sonde standard sau cu design special pentru folosirea în sisteme automate de control sau în capete rotative.

 

Conexiuni

IO-ports

interfaţă optică izolată pentru conectarea la PLC, cu 32 intrări şi 32 ieşiri

USB 2.0

pentru conectarea unui PC/laptop al cumpărătorului

 Carcasa

complet etanşă, şi prin urmare aparatul poate fi utilizat în mediu industrial, montat în partea de sus cu şină TH35 conform DIN EN 60715.

Proiectat pentru a fi integrat: aparat eddyguard C montat într-un dulap