Etaloane pentru fisuri şi arsuri de polizare  - ibg

Etaloane pentru fisuri şi arsuri de polizare - ibg

Defecte artificiale pentru controlul fisurilor şi arsurilor de polizare

Sunt necesare piese cu defecte de intensitate diferită pentru evaluarea capacității metodei de control cu curenți turbionari de a detecta defecte în componente și pentru monitorizarea ulterioară a sensibilitatea de testare într-un mediu industrial.

Pivot cromat cu fisuri artificiale erodate

Defectele artificiale trebuie să fie definite prin dimensiunea, poziția și natură lor și reproductibile. În plus, acestea ar trebui să genereze, de preferință, efecte fizice de control similare ca un defect real. Nu este necesar și ar fi cu siguranță în zadar încercarea de a  produce defecte artificiale care imită defectul real cu toate aparențele sale. Pragurile de sortare piese conforme şi neconforme se determină la testarea pieselor reale (validarea procesului). Piese cu diverse afişaje sunt luate și verificate cu metode de referință. În funcţie de cerinţele caracteristicilor componentelor se pot defini condiții intolerabile şi praguri de sortare.

Defectele artificiale se folosesc înainte de controlul pieselor reale pentru setarea echipamentului de testare în special pentru sensibilitatea controlului. Piese master (standardul de referință) trebuie intercalate în timpul procesului de testare, la anumite intervale, pentru a avea siguranţa că testarea este realizată în condiții constante, reproductibile. Acesta presupune piesa master nu este supusă unor modificări în timp, care ar putea modifica defectul artificial realizat.

Ace de rulmenţi cu fisuri artificiale erodate

Piese master pentru fisuri (EDM)

 

Pentru verificarea sensibilităţii controlului fisurilor vom plasa prin procedeul de eroziune crestături sau adâncituri de adâncimi definite în conformitate cu specificațiile dvs. în piesele dumneavoastră. Dacă clientul dvs. solicită vă putem transmite etaloane însoţite de un certificatul  emis laborator acreditat. Etaloanele artificiale care se introduc în instalaţia de control cu regularitate pentru verificare sunt supuse in mod natural unei uzuri ridicate. Oferim opţional cromarea piesei master care crește durata de viață, fără a afecta rezultatul controlului cu curenți turbionari.

Piese master pentru arsuri de şlefuire

 

Realizarea  arsurilor de  şlefuire ridică probleme  mari, deoarece este practic imposibil execuarea unei arsuri de şlefuire specifică de o mărime şi adâncime definită pe suprafaţa influenţată în timpul procesului de şlefuire.

Role cilindrice cu arsuri liniare laser pentru simularea diverselor intensităţi ale arsurilor de şlefuire (modificări ale tensiunilor interner, începutul zonei de recoacere, recăliri)

Alternativa este realizarea defectelor artificiale cu intermediul arsurilor cu laser. Arsurile laser permit producerea de arsuri de şlefuire definite pe piese. Aceste defecte au un comportament analog ca defecte reale. Ele pot fi reproduse pe scară largă în zone definite în conformitate cu cerințele dumneavoastră (felul și adâncimea modificării structurii, întinderea defectului). Aceste defecte artificiale pot fi utilizate ca standarde de referinţă pentru controlul cu curenţi turbionari dar pot fi folosite şi pentru verificarea procesului cu atac nital. În cadrul unei  examinări preliminare sunt determinaţi parametrii de proces adecvaţi pentru producerea defectelor artificiale cu laser pe piesele Dvs. Ulterior se realizează prin laser structura stabilită a arsurii de şlefuire cu o marcă (punct, linie sau suprfaţă) pe două părți identice. În cele din urmă, se face evaluarea microstructurii printr-o tăietură metalografică într-una din cele două părţi pentru succesul controlului.

Masterul astfel realizat este testat suplimentar înainte de a fi livrat  pentru semnalele de curenți turbionari. La cerere, se poate realiza de asemenea, o radiografie Röntgen a tensiunilor reziduale la suprafața defectului. Colaborăm în de-aproape cu laboratoarele partenere pe acestă temă complexă şi împreună am reuşit să rezolvăm cu succes cerinţele clienţilor. Vă rugăm să ne contactati - asteptăm cu nerabdare proiectele Dumneavoastră interesante.

 

Nu este posibilă o cromare la defectele cu arsuri de şlefuire, deorece semnalul curenţilor turbionari ar putea fi modificat.  Pentru a preveni influențe externe, cum ar fi rugina pe piesa master, se recomanda vopsirea.