Bobine pentru controlul structurii

Bobine pentru controlul structurii

PROSPECT

Bobine pentru toate aplicaţiile: sortimentul IBG pentru testarea structurii

Pentru fiecare problemă de control soluţia potrivită

Sortimentul nostru standard cuprinde bobine circulare, bobine dreptunghiulare, bobine interioare, bobine plate şi sonde. Sunt posibile fabricaţii speciale pentru verificări specifice ale clienţilor. Bobinele IBG se caracterizează prin acurateţe de control ridicată şi stabilitate la temperatură. Vă oferă o siguranţă a investiţiei deoarece sunt, în principiu, potrivite pentru utilizarea pe toate echipamentele IBG de testări structurale. Astfel puteţi să înlocuiţi un aparat vechi IBG cu unul de generaţie nouă şi să folosiţi în continuare bobina.

Controlul şuruburilor – aplicare tipică pentru bobine circulare

Bobine standard şi speciale pentru toate utilizările

La verificarea corectitudinii tratamentului termic  prin metoda de control a filtrelor multiple preventive se folosesc in mod uzual bobine de trecere. Acestea sunt disponibile cu diamatre standardizate de 5 mm până la 300 mm (dimensiuni mai mari la cerere), din experienţa noastră ştim că 90% din toate aplicaţiile pot fi verificate cu succes cu această gamă de dimensiuni. Printre aceste aplicaţii se numără de ex. verificarea durităţii corecte, adâncimea durităţii, amestec de material, aliaj, structura cristalina, pentru a menționa doar câteva exemple.

Aplicaţii speciale necesită câteodată folosirea de bobine şi senzori special concepuţi pentru tematica controlului. Departamentul propriu de bobine care produce toate bobinele şi senzorii IBG este specializat pentru cazuri speciale şi poate produce bobina potrivită pentru fiecare domeniu de aplicare.

 

La controlul inelelor de rulmenţi este util a se folosi bobine dreptunghiulare, în scopul de a penetra în mod ideal materialul cu câmpul magnetic. Controlul bielelor este de asemenea o aplicaţie pentru bobine dreptunghiulare.

Când trebuie detectate diferențe în poziționarea zonei de duritate, de exemplu, pentru a detecta duritatea de inducție, pot fi executate bobine special ecranate. In acest caz se ecranează campul magnetic astfel încât se verifică numai domeniul critic. Influenţele externe sunt practic eliminate. Chiar și cele mai mici abateri de poziție de numai 0,5mm pot fi detectate cu siguranţă, în funcție de geometrie și material. 

Bobina de control internă cu piesă de testat: se vede în secţiune profilul modificat al durităţii

Bobine interne de control pentru verificarea găurilor şi diametrelor interioare

Cu bobinele circulare clasice în care se poziţionează piesa de controlat nu se poate ajunge de cele mai multe la domenii din diametrul interior sau găuri. Câmpul magnetic al acestor bobine nu poate penetra materialul din exterior suficient pentru un control sigur.  Exemplele tipice sunt căile de rulare in interiorul unei butuc sau partea interioară a unui clopot a unui cuplaj de viteza (CV-Joint / Tripode).

ibg a dezvoltat bobine de interior, în scopul de a controla cu sensibilitate și fiabilitate ridicată astfel de aplicaţii, la care ajung direct la zone de controlat în interiorul piesei testate. Imaginile ilustrază astefel de bobine pentru controlul cuplajelor de viteză. Bobinle interne pot fi livrate cu diametre mai mari de 5 mm. Se pot livra şi din oţel inoxidabil, ceea ce garantează o durată de viață lungă pentru aplicații cu un număr mare de piese și cicluri scurte.

Bobine speciale IBG pentru controlul pieselor mici

Bobine speciale pentru controlul pieselor mici

De multe ori pentru eșecul unei întregi componente sunt responsabile numai piese mici. Piese geometrice mici, fabricate nici măcar foarte precis, care sunt, probabil, doar cativa milimetri de lungi sau de înalte. Dacă însă tratamentul termic nu este corespunzător sau dacă sunt integrate părţi netratate in componenta iniţială cum ar fi ex. pompa de injecţie sau direcţie acestea pot duce la funcţionarea defectuoasă a intregii componente. Un test 100% din componente examinate pentru tratament termic corect, precum și un flux sigur prelucrare a materiilor prime interne cu container închis evită erorile de căutare. Un test 100% din componente examinate pentru tratament termic corect, precum și un flux sigur prelucrare a materiilor prime interne cu container închis evită erorile de căutare. 

Numai controlul 100% a acestor componente cu privire la tratament termic corect, precum și un flux intern sigur de material prelucrare în containere închis evită astfel de erori. Fabricarea sonzorilor IBG este specializată pe controlul componentelor mici şi foarte mici şi poate oferi soluţii speciale pentru controlul acestor părţi. De cele mai multe ori este vorba de bobine trecere, rotunde sau dreptunghiulare, care sunt adaptate la geometria pieselor Dvs.
În combinație cu metoda de control a filtrelor multiple preventive tehnologie bine dovedită pentru astfel de grupe de produse și analiza armonicilor simultane folosite în toate instrumentele IBG de testare a structurii, oferim soluția optimă de control pentru problema Dvs. dificilă.

Program standard pentru bobine rotunde

Mărime

Dimensiuni
b [mm] x t [mm] x h [mm]

Lăţimea de trecere
d [mm]

 1

80 x 80 x 35

10, 16, 25, 40

 2

150 x 150 x 50

50, 63, 80, 100, 125

 3

250 x 250 x 50

160, 180, 200

 4

 

380 x 380 x 50

250, 300

 

Alte diametre interioare

la cerere

 

Domeniu de frecvenţă:
25 Hz – 25 kHz (standard) / 5 Hz – 5 kHz /100 Hz – 100 kHz

Program standard pentru sonde

 

Diametru
d [mm]

Lungine
l [mm]

Domeniu de frecvenţă

10

46

2,5 kHz – 250 kHz

16

47

250 Hz – 25 kHz

25

51

25 Hz – 2,5 kHz

Tipuri de bobine recomandate pentru diverse aplicaţii de control

Domeniu de utilizare

Domeniu de frecvenţă

Sondă

Bobină de trecere

Bobină  de trecere

ecranată

Bobină dreptunghiulară

Bobină_plată

Material

feritic

austenitic

metale neferoase

metale dure

 

25 Hz  -  100 Hz

100 Hz  -  100 Hz

100 Hz  -  100 Hz

50 Hz  -  100 Hz

 

+

++

++

++

 

++

+

+

++

 

+

o

o

+

 

++

+

+

++

 

+

++

++

++

Tratament termic

Îmbunătăţire

Duritatea suprafeţei

Adâncimea călirii superficiale la arbori

Adâncimea durităţii de cementare

Cărburare

Decarburare superficială

 

25 Hz   -    25 Hz

100 Hz   -    25 Hz

5 Hz  -  400 Hz

      

5 Hz  -      4 Hz

5 Hz  -    25 Hz

10 Hz  -  100 Hz

 

+

++

-

 

-

+

++

 

++

++

++

 

o

++

+

 

++

++

+

 

o

+

+

 

++

++

++

 

o

++

+

 

+

++

-

 

-

+

++

Fontă

Fontă de grafit nodular

Ledeburit

 

5 Hz  -      5Hz

25 Hz   -    25 Hz

 

+

++

 

++

+

 

+

+

 

++

+

 

+

++

Suprafeţe

Arsuri de călire

 

5 Hz  -  100 Hz

 

++

 

o

 

o

 

o

 

++

 

                  ++ foarte bine               + bine                     o posibil                   - imposibil