Lichide Penetrante KD-Check  
   Lichide penetrante
 Corp de Control 2 (ptr. L.P.) Conform DIN EN ISO 3452-3
 Instalatie de control cu lichide penetrante

 
  Pulberi Magnetice  
   Pulberi magnetice fluorescente
 Pulberi Magnetice Contrast de Culoare
 Etalon MTU, Verificarea Sensibilitatii Materialelor cu Pulberi Magnetice
 Etalon FLUXA, Controlul Sensibilitatii Materialelor cu Pulberi Magnetice
 Date pentru Comanda

 
  File tehnice si de siguranta  
 
 
 
Pulberi magnetice fluorescente

Concentrat FLUXA HRS - prima alegere pentru controlul cu lumină UV

Concentrate FLUXA, gata de diluat: cele mai uşor de preparat
Aveţi nevoie numai de apă pentru a obţine suspensii gata de control. Aditivii pe care îi conţin sunt suficienţi pentru cele mai multe cazuri.

Concentrat FLUXA FR 9006: Conţine ca agent de indicare pulbere F (9001). Recomandat în special pentru fisuri medii şi mari (produse semifinite) şi pentru situaţii care nu necesită protecţie specială antirugină. 

Concentrat FLUXA HRS 9306: Ideal pentru punerea în evidenţă a fisurilor fine, sub lumină UV.

Concentrat FLUXA HRS/G 9356: Aceleaşi proprietăţi ca 9306, dar cu cantitate sporită de inhibitor antirugină, ex: piese turnate din fier.

Concentrat FLUXA TRS 9706: Sigurul agent de control sub lumina zilei, halogen sau UV.

Concentrat FLUXA TRS/G 9756: Aceleaşi proprietăţi ca 9706, dar cu cantitate sporită de inhibitor antirugină, ex: piese turnate din fier.

Concentrate FLUXA, cu concentraţie medie: Compromis optim între preţ şi preparare
Concentratele medii conţin deja agent de preumectare şi o cantitate suficientă de inhibitor antirugină, suficiente pentru cele mai multe aplicaţii. În acest caz, trebuie adăugată numai apă.

Concentrat FLUXA HKS 9366: Reprezintă alternativa la HRS, dacă nu se cer condiţii speciale de protecţie antirugină.

Concentrat FLUXA HS-O 9314: Solubil în ulei, conţine pulbere magnetică HRS.

Concentrat FLUXA TS-O 9714: Solubil în ulei, conţine pulbere magnetică TRS, utilizabilă la lumina zilei. Oferă toate avantajele unui control la lumina zilei, atunci cînd se cere uleiul ca suspensie.

Concentrat FLUXA NEGRU-O 9014: Solubil în ulei. Conţine Fe3O4 ca mediu de indicare (9010). Pentru control la lumina zilei, cu sau fără vopsea de contrast, albă (FLUXA 9015).

Concentrat FLUXA NEGRU-W 9016: Solubil în ulei. Conţine Fe3O4 ca mediu de indicare (9010). Pentru control la lumina zilei, cu sau fără vopsea de contrast, albă (FLUXA 9015).

Concentrate FLUXA, cu concentraţie mare: cele mai ieftine
Chiar şi la această concentraţie, nu necesită un efort deosebit pentru omogenizare. Uneori trebuie adăugat inhibitor antirugină şi agent de preumectare.

Concentrat FLUXA F 9007: Conţine Pulbere F (9001), ca mediu de indicare.

Concentrat FLUXA FS 9107: Conţine Pulbere FS (9101), ca mediu de indicare.

Pasta FLUXA F 9003: Solubilă în ulei; conţine agent de preumectare şi poate fi foarte simplu dozată. Concentraţie foarte mare, pentru ulei. Conţine Pulbere 9001, ca mediu de indicare.

Pastă FLUXA (umede): Universal aplicabile şi cele mai ieftine
Pulberile FLUXA destinate controlului în suspensii lichide au la bază oxizii de fier. Astfel, ruginirea şi stabilitatea sunt evitate.  

Pastă FLUXA F 9001: Optimă pentru detectarea fisurilor mari, în special la semifabricate.
Alternative:

Programul FLUXA este la fel de variat ca şi problemele de control. Criteriile de alegere sunt relatate mai jos; informaţii deliate pot fi obţinute din foile de catalog cu date tehnice şi de tehnica securităţii, precum şi din alte publicaţii.

Pulbere FLUXA FS 9101: cea mai fină granulaţie pentru punerea în evidenţă a fisurilor fine şi medii, atît la semifabricate cît şi la produse finite. Fluorescenţă foarte mare.

Pulbere FLUXA NEGRU 9010: sensibilitate de control foarte mare, fără fluorescenţă. Pentru controlul "alb/negru". 

FLUXA - gata de utilizat:  ideale de utilizat la controlul manual al pieselor unicat sau de serie.

FLUXA HS-O 9314.2: gata de utilizat, în suspensie de ulei FLUXA concentrat HS-O 9314. Conţine pulbere magnetică ca şi HRS.

FLUXA HS-O 9314.9: gata de utilizat, în suspensie de ulei FLUXA concentrat HS-O 9314. Conţine pulbere magnetică ca şi HRS.

FLUXA BLACK-O 9014.9; SPRAY: gata de utilizat, în suspensie de ulei FLUXA concentra BLACK-O 9041. Conţine Fe3 O4 ca mediu de indicare (9010). Pentru control la lumina zilei, cu sau fără vopsea de contrast, albă (FLUXA 9015.1).

Pulbere DEUTROFLUX (uscată) 9030 - 9033: aceste pulberi se folosesc pentru controlul uscat, ex: conform unor prescripţii americane, în camere de control ciclon. Pulberea este aplicată pe piese fără un agent de suspensie, ex: suflat pe piese, sau piesele magnetizate (remanenţă) sunt introduse în camera ciclon în care se vîntură pulberea. În felul acesta se şi amestecă bine pulberea.  

Aditivi FLUXA: sunt utilizaţi, în funcţie de aplicaţie, împreună cu agenţii de suspensie FLUXA.

Agent de preumectare FLUXA 9021: pentru prepararea pulberilor FLUXA F, FS şi BLACK în apă, sau pentru prepararea Concentratelor FLUXA de mare concentraţie F, FS.

Inhibitor antirugină FLUXA "Antirost" 9026: pentru prepararea pulberilor FLUXA F, FS şi BLACK în apă, sau pentru prepararea Concentratelor FLUXA de mare concentraţie F, FS. Dacă este necesar, împreună cu concentrat FLUXA de concentraţie medie HKS şi BLACK-W. FLUXA "Antirost" este destinat în special metalelor feroase. Nu este indicat pentru neferoase (care nici nu pot fi controlate cu pulberi magnetice); ca protecţie împotriva coroziunii, la controlul ultrasonic, poate fi folosit anticorozivul ECHOKOR 9027.

Agent antispumant FLUXA 9024: ca antispumant în controlul în suspensii apoase. Se foloseşte numai în cazuri speciale şi în cantităţi it mai mici posibil.

Vopsea de contrast, albă, FLUXA 9015: în spray-uri, pentru controlul cu pulberi magnetice, conform procedurii de control "negru/alb".

Ulei FLUXA 9040: pentru prepararea concentratelor în ulei, 9014, 9314 şi 9714, pastelor FLUXA F, FS, BLACK şi pulberilor FLUXA F, FS, BLACK. Uleiul FLUXA se caracterizează printr-o mare compatibilitate cu pulberile FLUXA, nu este fluorescent şi are viscozitatea ideală pentru control.

Standarde şi specificaţii ...
... pentru fiecare agent de control FLUXA sunt descrise în detaliu în foile de catalog cu datele tehnice respective.
descarca document complet in format pdf